Miso Extract

Miso extract je prírodný produkt obsahujúci koncentrovaný extrakt z fermentovaných sójových bôbov, vyrobený z tradičného japonského jedla Miso. Je mimoriadne bohatý na bielkoviny, vitamíny a minerály.

Miso - japonská potravina, ktorá sa používa v tradičnej medicíne, sa stáva stále populárnejšie pre svoje blahodárne účinky na organizmus. Pre vysoký obsah bielkovín, enzýmov, stopových prvkov (zinok, mangán, meď ) je pravidelnou súčasťou japonskej a dnes už aj celosvetovej kuchyne a prírodnej medicíny. Vhodné aj pre vegetriánov.

Zloženie

Zloženie (300 mg tablety)

 

Miso extrakt (fermentované odslanené sójové bôby) 150 mg
mikrokryštalická celulóza 72 mg
kukuričný škrob 72 mg
steárová kyselina 6 mg

Prednosti potraviny Miso

  • Dodáva organizmu energiu, obsahuje veľké množstvo glukózy, jedlá s misom chránia v zime pred chladom, miso je bohaté na minerály , obsahuje živé enzýmy a preto sa odporúča na úpravu trávenia
  • Obsahuje kyselinu linolovú a lecitín, reguluje hladinu cholesterolu v krvi, pôsobí preto blahodárne pri cievnych a srdcových ochoreniach a podporuje prekrvenie mozgu
  • V prírodnej medicíne sa odporúča pri nočnom pomočovaní u detí a aj pri ochoreniach močovej sústavy
  • V Japonsku užívajú Miso aj matky na rýchlu rekovalescenciu po pôrode

V tradičnej japonskej kuchyni sa Miso používa do polievok, omáčok a nátierok. Pri spracovaní Misa je nutná tepelná úprava, nie však prehrievanie.
Prípravok Miso extract je vyrobený šetrnou metódou tak, aby nedochádzalo k zničeniu cenných fermentov.

Dávkovanie

4 tablety denne súčasne s jedlom
V jednom balení je 120 tabliet po 300 mg

Krajina pôvodu: Japonsko
ÚVZ SR č. OHVBPKV/8525/2010/Jo