Miso Extract
Miso extract je prírodný produkt obsahujúci koncentrovaný extrakt z fermentovaných sójových bôbov, vyrobený z tradičného japonského jedla Miso. Je mimoriadne bohatý na bielkoviny, vitamíny a minerály.
Miso - japonská potravina, ktorá sa používa v tradičnej medicíne, sa stáva stále populárnejšie pre svoje blahodárne účinky na organizmus. Pre vysoký obsah bielkovín, enzýmov, stopových prvkov (zinok, mangán, meď ) je pravidelnou súčasťou japonskej a dnes už aj celosvetovej kuchyne a prírodnej medicíny. Vhodné aj pre vegetriánov.
Zloženie
|
Prednosti potraviny Miso
- Dodáva organizmu energiu, obsahuje veľké množstvo glukózy, jedlá s misom chránia v zime pred chladom, miso je bohaté na minerály , obsahuje živé enzýmy a preto sa odporúča na úpravu trávenia
- Obsahuje kyselinu linolovú a lecitín, reguluje hladinu cholesterolu v krvi, pôsobí preto blahodárne pri cievnych a srdcových ochoreniach a podporuje prekrvenie mozgu
- V prírodnej medicíne sa odporúča pri nočnom pomočovaní u detí a aj pri ochoreniach močovej sústavy
- V Japonsku užívajú Miso aj matky na rýchlu rekovalescenciu po pôrode
V tradičnej japonskej kuchyni sa Miso používa do polievok, omáčok a nátierok. Pri spracovaní Misa je nutná tepelná úprava, nie však prehrievanie.
Prípravok Miso extract je vyrobený šetrnou metódou tak, aby nedochádzalo k zničeniu cenných fermentov.
Dávkovanie
4 tablety denne súčasne s jedlom
V jednom balení je 120 tabliet po 300 mg
Krajina pôvodu: Japonsko
ÚVZ SR č. OHVBPKV/8525/2010/Jo